Ιριδολογία

  Η Ιριδολογία είναι μια εναλλακτική ιατρική μέθοδος διάγνωσης, κατά την οποία εξετάζεται η ίριδα του ματιού, με σκοπό τη διερεύνηση γενετικών προδιαθέσεων. Συνδυάζει τις αρχές της επιστήμης και της παραδοσιακής ιατρικής.

  Η Ιριδολογία υποστηρίζει ότι κάθε μέρος της ίριδας αντιστοιχεί σε όργανα του ανθρώπινου σώματος και ότι κάθε σημάδι ή χρωματική μεταβολή στην ίριδα, φανερώνει κάποιο είδος γενετικής ευαισθησίας. Ο ιριδολόγος, εξετάζοντας και αναλύοντας αυτά τα δεδομένα, εξάγει συμπεράσματα για την κατάσταση των ιστών του σώματος αλλά και για την κατάσταση των οργάνων.

  Με αυτό τον τρόπο, έχει τη δυνατότητα να προβλέψει αλλά και να εμποδίσει μια ασθένεια, πριν αυτή εκδηλωθεί κλινικά. Ακόμη, μπορεί να παρακολουθήσει την πορεία μιας ασθένειας, την επιδείνωση ή την ίασή της, συμπεραίνοντας έτσι, αν μια θεραπευτική αγωγή είναι κατάλληλη ή όχι.

Η Ιριδολογία δεν είναι παρεμβατική μέθοδος και δεν έχει παρενέργειες ή κινδύνους για τον ασθενή. Είναι απλή και ανώδυνη.

Τι μας αποκαλύπτει η ίριδα

Η Ιριδολογία με τη μέθοδο της ιριδοανάλυσης αποκαλύπτει:

Σε ποιους είναι χρήσιμη

Η ιριδολογία στη θεραπεία της ασθένειας

  Η Ιριδολογία δεν είναι θεραπευτική μέθοδος. Η ιριδοανάλυση μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη στη διάρκεια μιας θεραπείας κάποιας νόσου, διότι μπορεί να δείξει το εάν η θεραπεία βαίνει προς καλή κατεύθυνση πολύ πριν φανούν τα αποτελέσματά της, ώστε σε αντίθετη περίπτωση, να αλλαχθεί το σχήμα αυτής. Κατά αυτόν τον τρόπο, μπορεί να βοηθήσει σε μια αγωγή αλλοπαθητικής (φαρμακοχημικής ή φυσικής) ιατρικής, σε μια αγωγή ομοιοπαθητικής ιατρικής ή ακόμη και σε μια αγωγή βελονισμού ή ρεφλεξολογίας ως κριτήριο επιτυχίας της θεραπευτικής αγωγής.

  Η ιριδοσκόπηση μπορεί να συνδυαστεί με τις κλασικές διαγνωστικές εξετάσεις για την εξαγωγή πληρέστερων συμπερασμάτων, όσον αφορά το επίπεδο υγείας ενός ασθενούς.

Η διαδικασία της ιριδοσκόπησης και ιριδοανάλυσης

  Ο ιριδολόγος λαμβάνει ένα μικρό ιστορικό της υγείας του ασθενούς και στη συνέχεια λαμβάνει αρκετές φωτογραφίες της ίριδας των δυο οφθαλμών του. Αυτό το κάνει με ειδική κάμερα (ιριδοσκόπιο), η οποία είναι συνήθως ψηφιακή. Στη συνέχεια, οι εικόνες αναλύονται χρησιμοποιώντας ειδικό ιριδολογικό χάρτη και, ορισμένες φορές, ειδικό πρόγραμμα ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας. Τα πορίσματα συνεκτιμώνται με το ιστορικό του ασθενούς και συντάσσεται η τελική ιριδολογική έκθεση για τον ασθενή. Στην έκθεση αυτή μπορεί να περιέχονται συστάσεις για περαιτέρω εξετάσεις ή για επίσκεψη σε άλλη ειδικότητα του ευρύτερου κλάδου της υγείας.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.